Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Falunapi rendezvény 2011

2013.04.17

Testvértelepülések találkozója és falunapi rendezvénysorozat Tápióságon
2011. augusztus 19-20-21. Tápióság, Pográny (Szlovákia), Komandó (Románia)

Az idei falunap, amely az államalapítás napján, augusztus 20-án került megrendezésre, nagyon nagy tömeget vonzott községünkbe. A falunapi rendezvénysorozat - mely idén háromnapos volt - száz százalékban az Európai Unió által kiírt pályázaton nyert összegből valósulhatott meg.

Augusztus 19-én délelőtt az önkéntesség keretein belül a falu takarítása zajlott a lakosokkal együtt. Első vendégeink már aznap délután megérkeztek Komandóból. Fogadásuk és köszöntésük után az Uniós elnökséggel kapcsolatos kerekasztal beszélgetés, majd a komandói nyugdíjasok, valamint a térségi nyugdíjasklubok vezetőinek ismerkedése, tapasztalatcseréje és új kapcsolatok kiépítése zajlott.

Augusztus 20-án a délelőtti hivatalos program keretében a testvér települési csereprogram megbeszélése, elfogadása történt. A délelőtt folyamán megérkeztek vendégeink Pogrányból is.

A szórakoztató programok között 10 órától ügyességi szórakoztató gyermekjátékok, kézműves foglalkozás, gyermekvetélkedők, arcfestés, lufi hajtogatás, pónilovaglás várta a gyerekeket. 10:30 -tól elkezdődött a Tápióság -Komandó, majd 12:30 -tól a Tápióság- Pográny felnőtt labdarúgó mérkőzés.

14 órakor Kun Szilárd polgármester úr hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt.

A megnyitó után kezdődött a színpadi műsor. Első fellépőként a tápiósági Vadvirág Nyugdíjasklub Hagyományőrző Egyesületet tekinthették meg az érdeklődők. 15:00 órakor az első sztárfellépő Demjén Ferenc volt, őt követte Tóth Vera és Fluor Tomi, mindhármójuknak nagyon nagy sikere volt.

Felléptek a helyi tánccsoportok: a Honey Dance School, a Happy Dance SE és az Amala Tánccsoport szintén nagyon nagy sikerrel. A program színesítésére volt néptánc az Offela Sándor Hagyományőrző Néptáncegyüttes és operett előadás is a Halesz Tánc Egyesület előadásában. Az este folyamán fellépett még Peat Jr. és Gina.

A tűzijáték után élőben zenélt a Jump Rock Band. Az éjszaka retró bulival folytatódott.

Augusztus 21-én délelőtt 9 órától a plébános úr ünnepi szentmisét celebrált a római katolikus templomban, majd 10 órától került sor az ünnepi műsorra és kenyérszentelésre a Tornacsarnokban.

Az előző napi megbeszélések eredményeként aláírásra került a Tápióság - Komandó testvértelepülési megállapodás, illetve a Pográny és Komandó közötti szándéknyilatkozat.

A színvonalas és rendkívül sikeres rendezvénysorozat megszervezésében és lebonyolításában való közreműködésért ezúton szeretnék köszönetet mondani a polgármester úrnak és a képviselő-testületnek, az önkormányzat, az iskola és az óvoda dolgozóinak, a pólgárőrségnek, valamint a Ság-Ép Nonprofit Kft.-nek. Köszönet még mindazoknak a sági lakosoknak, civilszervezeteknek és vállalkozóknak, akik összefogásukkal elősegítették e nagyszabású falunap létrejöttét. Úgy gondolom, Tápióság rendezésből jelesre vizsgázott!