Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Falunapi rendezvény 2012

2013.04.17

2012. Augusztus 19.

Falunapi rendezvény

Az idei Szent István napon nem csak az új kenyérért adhatott hálát Tápióság lakossága, hanem e napon tartottuk a szokásos falunapi rendezvényünket is. Az ünnepség ünnepi misével kezdődött. A kopjafánál tartott ünnepségen felléptek a Vadvirág Nyugdíjasklub Hagyományőrző Egyesület tagjai,a dr. Papp Károly Általános Iskola tanulói,a Gézengúz Óvoda óvodásai.

Ünnepi beszédet mondott Kun Szilárd polgármester úr.

Az ünnepség fénypontja volt a Bitskey Gáspár Hagyományőrző Tüzércsapat díszőrsége és díszlövése. Községünk díszpolgára Ráduly Ferenc plébános úr megható, mindenki számára példaértékű és megszívlelendő szavai után megszentelte az új kenyeret. A felszentelt kenyeret mindenki megkóstolhatta.

Reggel 8 órától már gyülekeztek az I. Tápiósági Tuning találkozó résztvevői, amely összesen 127 autót jelentett. A Dream Box Bass Race-en vagyis a hangnyomásmérésen,, Maczó Dávid VW Golfja a 2. helyezést érte el, ezután volt még autós felvonulás és szexi autómosás is. A tuning találkozón egyedi látvány volt a három Honda NSX, a két Ford Mustang, melynek ára egyenként a 60 millió forintot is eléri. A színvonalas verseny főszervezői Lesti Viktor és Völgyi Péter voltak.

Az iskolakertben a falunapi rendezvényt Kun Szilárd polgármester úr nyitotta meg. Szerencsének is mondható, hogy mindkét testvértelepülésünk, az erdélyi Komandó község néptáncegyüttese és felvidékről Pogrányból érkezett M-Rock együttes is fellépett a rendezvényünkön.

Az első fellépő a Vadvirág Nyugdíjasklub Hagyományőrző Egyesület volt. Őket követték a Happy Dance SE, a Tornádó Taekwondo klub Toldi Nándor és Muki, a Halesz Tánc Egyesület Operett előadása. A jó kedélyű műsorok alatt kezdett megtelni az iskolakert, a fellépők nagyon kitettek magukért, a közönség többször is visszatapsolta őket.

Színvonalas produkciókkal bűvölték el a közönséget a további fellépők is. A Jump Rock Band élő koncertje után az Amala Tánccsoport és a Honey Dance Schoool, majd Peat Jr. és Gina következett.

A falunap sztárvendége a 2010 –es X-faktor győztese, Vastag Csaba volt, aki nemcsak hangjával, de közvetlenségével is elvarázsolta a közönséget. Büszkék vagyunk a Honey Dance School helyi tánccsoportunkra, akik háttértáncosai voltak több számon keresztül. A művész megköszönte a lányoknak a közreműködést. A fellépés után még hosszú ideig autógrammot osztott és fényképezkedett a közönséggel. A Tűzvarázslók fellépését követte a tűzijáték, amely idén is a legtöbb embert csábítottak ki, a gyönyörűen karbantartott és előkészített iskolakertben, ezért külön köszönet a Ság-Ép Nonprofit Kft. dolgozóinak

Köszönjük Hegedűs György alpolgármester úrnak, hogy elhívta és ezáltal megismerhettük az M-Rock Pogrányi testvér települési együttest, akik hatalmas sikerrel zárták a fellépők sorát.

A hajnalig tartó diszkót Peat Jr. biztosította.

A gyerekeknek is kínáltunk programlehetőségeket. Volt kézműves foglalkozás, arcfestés, lufi hajtogatás, póni lovagoltatás, óriás csúszda.

A rendezvény pályázaton nyert forrásból, Tápióság Község Önkormányzatának támogatásával és rengeteg önkéntes munkával valósulhatott meg.

Köszönjük Kun Szilárd polgármester úrnak, Hegedűs György alpolgármester úrnak, Dávid Kornélia Anikó képviselő asszonynak, Bugyi Sándor képviselő úrnak, Maczó Sándornak, Sas Edének, Kulcsár Jánosnak, Jeszenszki Andrásnak és a polgárőrségnek.

Külön köszönetet szeretnénk mondani, Zakar Jánosnak ( Jan-zak Kft.), Völgyi Péternek (Peat Jr.)Berényi Tamásnak(Universal 2000 Bt.), Kókai Gábornak(Kis Kókai a Vendéglátó), Lesti Zoltánnak ( Hús és hentesáru bolt: Tápióság, Fitness Terem. Tápiószecső) Szabó Gábornak (Indián – Sped Kft.) és a Lőrincz Tüzépnek (Tápióbicske), akik pénzadománnyal támogatták a falunapi rendezvényünket.