Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szüreti mulatság 2011

2013.01.28

2011. október 1-jén került megrendezésre az immár hagyománnyá váló szüreti felvonulás és bál. A nagyszabású és sokakat megmozgató eseményt idén Maczó Sándor szervezte és támogatta.
Ebben az évben az időjárás is kegyeibe fogadta a felvonulókat, ragyogó napsütés, nyárias meleg volt. Délelőtt fél tizenegykor a Malom Büfétől indult a szüreti felvonulás, mely során a falu utcáit az évek óta szokásos útvonalon járták be a résztvevők. A menet lovasokból, néhány hintóból és rengeteg fogatból állt. A hintók egyikén foglalt helyet a bíró és a bíróné. A fogatokat a népviseletbe és magyar ruhába öltözött lányok, fiúk, óvodások, iskolások, a tápiósági nyugdíjas klub tagjai, az Ofella Sándor Hagyományőrző Néptáncegyüttes és Hegedűs György vezette zenekar foglalta el.A nap folyamán a felvonulók a falu több pontján zenével, tánccal szórakoztatták az érdeklődőket.A felvonulás résztvevői délután 4 órakor érkeztek meg a sportpályára, ahol már finom ételekkel várták őket. A szép nap méltó befejezése a szüreti bál volt, melyen a jó hangulatról a Rulett zenekar gondoskodott.
A jövőben is szeretnénk megőrizni ezt az egyre több résztvevőt megmozgató és településünk lakosságát érdeklő hagyományt, mely közös összefogással sokak örömét és szórakoztatását szolgálja.

Hegedűs György
alpolgármester

Képgaléria >>